Πέντε μασέρ στη ΝΔ

Η εμπειρία του Φεβρουαρίου ήταν επώδυνη για τον Αντώνη Σαμαρά, που είδε 22 βουλευτές, οι περισσότεροι υποστηρικτές του, να του γυρνούν την πλάτη και να καταψηφίζουν το Μνημόνιο. Με τον ίδιο, πλέον, Πρωθυπουργό, το επιτελείο του Μαξίμου κινείται έστω και την ύστατη ώρα για την αποτροπή νέων ανταρσιών στο τρίτο, πλέον, μνημόνιο.

Το «μάρμαρο» το Φεβρουάριο το είχε

πληρώσει ο τότε Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Οι σχέσεις των δύο έχουν διαταραχθεί και είναι ενδεικτικό ότι ο Τασούλας έλαμψε δια της απουσίας του στο… χάπενινγκ που διοργάνωσε το Μαξίμου για τους βουλευτές στο εντευκτήριο.

Το ρόλο του Κ. Τασούλα έχει αναλάβει, πλέον, ο βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, για τον οποίο όλοι λένε ότι… τρέχει πολύ αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα λόγω μικρού ειδικού πολιτικού βάρους. Μαζί του, θεσμικά, την προσπάθεια πειθούς των βουλευτών έχει αναλάβει και ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ωστόσο έχει επίσης ένα ισχυρό μειονέκτημα. Υπήρξε εκ των διαγραφέντων του Φεβρουαρίου!

Επί της ουσίας, οι δύο πρώτοι κάνουν τις αρχικές προσπάθειες. Όταν τα πράγματα σκουρύνουν αναλαμβάνουν, επί της ουσίας, τρία πρόσωπα. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αν και η τελευταία περιπέτειά του με το δημοσίευμα της Real, το οποίο πάντως δεν αποδείχθηκε αληθές, αποτέλεσε πλήγμα για τον Πρόεδρο της Βουλής και οι δύο «ηρακλείς» του Σαμάρα, οι κ. Κώστας Μπούρας και Δημήτρης Σταμάτης.

Για τους περισσότερους, άλλωστε, στη Ν.Δ. όταν (τους) ομιλούν οι Μπούρας και Σταμάτης «είναι σαν να μιλάει ο Σαμαράς». Οι δύο τους έχουν αναλάβει έργο, το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας να κλείσουν μέτωπα. Αρκεί να προλάβουν. Γιατί η αλήθεια, για μία ακόμη φορά, είναι ότι από τις εκλογές και μετά η κοινοβουλευτική ομάδα αφέθηκε στην τύχη της ενώ αρκετοί εκ των προβληματισμένων σχετικά με το τί θα ψηφίσουν βουλευτές δεν έχουν καν δεχθεί τηλεφώνημα αλλά μόνον… προειδοποιήσεις μέσα από τις στήλες των media.

Keywords
Τυχαία Θέματα