ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ

Σε ένα γνώριμο γι΄αυτόν χώρο, τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί και πάλι, σχεδόν έξι μήνες μετά την πρώτη επίσκεψή του, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος,προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Η απολογία του αναμένεται με ενδιαφέρον ,καθώς για πρώτη φορά θα κληθεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για τις εταιρείες και τις ύποπτες διαδρομές

εμβασμάτων εκατομμυρίων ευρώ, στοιχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους δικαστές στο γραφείο του, στην Κομνά Τράκα ,στην Κυψέλη.

Ο ίδιος , όπως φαίνεται και από τη στάση που έχει τηρήσει, δεν προτίθεται να αλλάξει γραμμή υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους την αθωότητά του , αρνούμενος ότι έχει εισπράξει μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, όπως κατηγορείται. Ωστόσο, υπό το βάρος των νέων δεδομένων δεν αρκεί να περιοριστεί σε μία στείρα ανηρική υπερασπιστική γραμμή, αλλά θα πρέπει ουσιαστικά να αντικρούσει τη βαριά κατηγορία που του αποδίδεται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία ο Α. Τσοχατζόπουλος φέρεται ως διευθυντής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο πολιτικό χρήμα.

Μία μέρα νωρίτερα από το ανακριτικό γραφείο θα έχει περάσει ο προφυλακισμένος εξάδερφός του Νϊκος Ζήγρας, ο οποίος απολογούμενος συμπληρωματικά είχε μιλήσει… ενισχύοντας με τους δικούς τους ισχυρισμούς το κατηγορητήριο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τότε, οι εκτιμήσεις νομικών και δικαστών κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος γνωρίζει και άλλα μυστικά της υπόθεσης, τα οπία μένει να δούμε με την τωρινή απολογία του αν θελήσει να τααποκαλύψει στον ανακριτή.

Η …παρέλαση των κατηγορουμένων συνεχίζεται με την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου,Αρετή, τους επιχειρηματίας ΓΙώργο Σαχπατζίδη και Αστέριο Οικονομίδη, τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και΄τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

Η επιλογή των απολογιών των κατηγορουμένων το Σαββατοκύριακο έγιεν συνειδητά, όπως έλεγαν δικαστικές πηγές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταγωγή τους και να μην επαναληφθούν επεισοδιακές σκηνές που είχαν διαδραματιστεί την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στον ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα