Πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας

Οι ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην κινητοποίηση κατά της λιτότητας με τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κανονικά θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

ωστόσο κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Η διδασκαλική ομοσπονδία (ΔΟΕ) έχει εξαγγείλει δίωρες στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα 12:00 με 14:00 και 14:00 με 16:00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει δύο τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00. Οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε τρίωρη στάση από τις 12:00 έως τις 15:00 θα προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι.

Οι πολίτες από τα συνδικάτα θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς.

Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς,στις συντάξεις ,στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των Τραπεζιτών των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα