ΠΑΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ;

Η Κινηματογραφική είσοδος στον Σεπτέμβρη γίνεται με ένα γοητευτικό μετα-βαμπιρικό Ρόμπερτ Πάτινσον, πλάι σε τρεις υπέροχες ηθοποιούς κι ένα στιβαρό Κλάιβ Όουεν σε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ. Από κοντά και η διασκεδαστική παρέα της «Μαδαγασκάρης» και μια αγγλική απομίμηση του «Hangover». 

Επικίνδυνο πάθος (Bel Ami)

Δραματική ταινία εποχής των Ντέκλαν Ντόνελαν, Νικ Όρμεροντ. Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά. Με τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ούμα Θέρμαν, Κριστίνα Ρίτσι, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Οι δύο σκηνοθέτες, Ντέκλαν Ντόνελαν και Νικ Όρμεροντ και η σεναριογράφος Ρέιτσελ Μπένετ βασίσθηκαν

στην ομώνυμη ειρωνική νουβέλα του Γκι Ντε Μοπασάν που περιγράφει την διεφθαρμένη κοινωνία στην οποία ζούσε ο συγγραφέας. Το αποτέλεσμα είναι τελικά μια σκοτεινή ταινία όπου οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια τις δυσκολίες της ζωής.

Παρίσι, 1890: Ο Ζορζ Ντιρόι (Ρόμπερτ Πάτινσον) τριγυρνάει από τους κακόφημους δρόμους ως τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, χρησιμοποιώντας τις σαγηνευτικές του ικανότητες για να αναρριχηθεί από την φτώχεια στα πλούτη. Αφήνει την αγκαλιά μιας πόρνης για να καταλήξει σε όμορφες, παθιασμένες και πλούσιες γυναίκες. Όλα αυτά σε ένα κόσμο όπου η πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης αποκτούν επιρροή, το σεξ είναι δύναμη και η φήμη γίνεται εμμονή.

Την παράσταση την κλέβει ο πρωταγωνιστής που παρά τις χλιαρές ερμηνευτικές του ικανότητες είναι το ατού της ταινίας. Ο ρόλος του αποφασισμένου, μοχθηρού , αμόρφωτου, εκδικητικού αλλά απολύτως γοητευτικού, Ζορζ του έρχεται κουτί. Οι τρεις υπέροχες πρωταγωνίστριες δυστυχώς σπρώχνονται στην σκιά του φωτεινού ζεν πρεμιέ παραδίδουν ωστόσο μαθήματα υποκριτικής. Η Κριστίνα Ρίτσι καταγράφει μια θεατρικού επιπέδου εξαιρετική ερμηνεία, η Ούμα Θέρμαν αλλά και η Κριστίν Σκοτ Τόμας, δίνουν επίσης ρεσιτάλ ηθοποιίας, η πρώτη στο ρόλο μιας δυναμικής, μπροστά από την εποχή της γυναίκα, και η δεύτερη ως μια καλοκάγαθη και λίγο αφελής γυναίκα της αριστοκρατίας.

Ο χορός των κατασκόπων (Shadow Dancer)

Δράμα του Τζέιμς Μαρς. Διάρκεια: 1 ώρα και 41 λεπτά. Με τους: Κλάιβ Όουεν, Άντρια Ράιζμπορο, Γκίλιαν Άντερσον.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Τομ Μπράντμπι, γραμμένο τη δεκαετία του 90, όταν εργαζόταν ως τηλεοπτικός ανταποκριτής στη Βόρεια Ιρλανδία, Η υπόθεση περιγράφει τα διλήμματα μια νεαρής και μόνης μητέρας που ζει στο Μπέλφαστ με την οικογένεια της, τη μάνα και τα αδέρφια της οι οποίοι είναι σκληροπυρηνικά μέλη του IRA.

Όταν η ίδια θα συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο, ένας αξιωματικός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών , θα της δώσει μια επιλογή: να χάσει τα πάντα και να καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση, ή να λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης για εκείνες. Με τη ζωή του γιου της στα χέρια της Αγγλικής αντικατασκοπίας , επιλέγει να επιστρέψει στην οικογένεια της. Δημιουργεί όμως υποψίες, όταν μια μυστική επιχείρηση του αδερφού της θα πέσει σε ενέδρα που θα βάλει την ίδια και όλη την οικογένεια της σε εξαιρετικό κίνδυνο.

Αξιοπρεπέστατο και δί

Keywords
Τυχαία Θέματα