ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΡΟΜΠΑΪ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ «ΚΛΕΙΝΕΙ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Μπαράζ συναντήσεων με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες θα έχει μέσα στον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Βλέπει Μπάιρον και Νρράγκι.

Μετά από τις συναντήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους κ. ΓΙούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, ο Έλληνας πρωθυπουργός  και κυρίως οι εξελίξεις στην οικονομική σκηνή της χώρας, εξακολουθούν να μαζεύουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των ηγετών της Ευρώπης και όχι μόνο, επάνω τους.

Εχθές,

έγινε γνωστό ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, την επόμενη Παρασκευή δηλαδή, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ο κ. Ρομπάι θα επισκευτεί τη χώρα μας, μετά από επισκέψεις που ήδη έχει προγραμματίσει για Βερολίνο και Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία και ενημέρωσε για τις εξελίξεις, την πορεία των διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα των επιχειρούμενων αλλαγών. Όπως προέκυψε μάλιστα μετά το τηλεφώνημα, γίνονται συνεννοήσεις για να υπάρξει μια συνάντηση του κυρίου Σαμαρά με την κυρία Λαγκάρντ μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης  Σαμαράς θα έχει μέσα στον επόμενο μήνα ακόμα μια συνάντηση, με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Μάριο Ντράγκι, στον οποίο τα φώτα έχουν στραφεί επάνω του, μέχρις ότου ανακοινώσει το σχέδιο της ΕΚΤ για να στηρίξει τις αγορές. Το στίγμα του για το τι σκοπεύει να κάνει όσον αφορά στις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, θα δώσει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα