Όταν ο Χρ. Παππάς ορκιζόταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ

Το πραγματικό πρόσωπο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, αυτό δηλαδή του λάτρη του Ναζισμού που ορκίζεται πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ, αποκαλύπτουν τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών στο σπίτι του προφυλακισμένου πρωτοπαλίκαρου της οργάνωσης.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το «Έθνος» δείχνουν το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής σε φωτογραφίες της «νιότης»

του να ποζάρει με στρατιωτική στολή και περιβραχιόνιο με τη σβάστικα κατά το πρότυπο τον σωμάτων ασφαλείας της ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Φωτογραφίες που προκαλούν ανατριχίλα με τον Παππά να φορά την αυθεντική μαύρη καπαρντίνα των Ες Ες και με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό να ορκίζεται πίστη στον Χίτλερ για την εφαρμογή των κανόνων του Γ’ Ράιχ εντός της νεοναζιστικής συμμορίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι του Χρήστου Παππά, έρχονται να προστεθούν στα κρασιά με την ετικέτα του Μπενίτο Μουσολίνι, τα κράνη και τα διακριτικά των SS.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι φυσικά εύλογα, καθώς, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής απαρνήθηκε με σθένος κατά την απολογία του την οποιαδήποτε σχέση του με το ναζισμό, ακολουθώντας τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο που είχε την ίδια γραμμή.

Κατά την απολογία του, ο Χρήστος Παππάς αποκήρυξε την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία παρά το γεγονός ότι το σπίτι του στα Γιάννενα θύμιζε μπούνκερ του γερμανικού στρατού, αφού σε κάθε του γωνιά υπήρχαν σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ.

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη φυλακή αποκήρυξε τη βία τονίζοντας ότι είναι βαθιά του πεποίθηση «ότι σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος, η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους, αφού εκτός των άλλων δεν αποτελεί και τον καλύτερο οδηγό για την πρόοδο και την ευημερία».

Keywords
Τυχαία Θέματα