Ποιοι διαστρεβλώνουν τον Ρουπακιώτη;

Ο Neo έγινε χθες δέκτης έντονων παραπόνων κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα όσα είπε περί «εβραϊκών οργανώσεων» που συνδέονται με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Τα παράπονα προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που κατηγορούν τον πρώην υπουργό ότι «γίνεται υπερασπιστής του Κασιδιάρη», ότι «χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα

με τους χρυσαυγίτες» και πως «ψάχνει απεγνωσμένα την αυτοδικαίωση».

Πάντως, ο Neo διαπίστωσε ότι αρκετοί εκ των υβριστών του πρώην υπουργού δεν είχαν διαβάσει καν τη συνέντευξή του, αλλά είχαν… απλώς «κολλήσει» σε έναν άστοχο τίτλο ενός ενημερωτικού σάιτ. Ο Ρουπακιώτης είπε απλώς ότι θεσμικές εβραϊκές οργανώσεις –που αντιδρούσαν και δημοσίως, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανοχή» απέναντι στους χρυσαυγίτες- είχαν εκφράσει τα παράπονά τους στον ίδιο και το Μαξίμου για το γεγονός ότι δεν έχει καν ψηφιστεί αντιρατσιστικός νόμος. Ο πρώην υπουργός, πάντως, μιλούσε για θεσμικές οργανώσεις του Ισραήλ και των απανταχού Ισραηλινών και όχι για… συνωμοσιολογικού τύπου οργανώσεις, σαν αυτές που υπονοεί η Χρυσή Αυγή.

Εξάλλου, αν κάποιοι απ’ όσους βρίζουν τον Ρουπακιώτη είχαν υπόψη τους ότι την περασμένη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη, είχε πει ακριβώς τα ίδια σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θα προστάτευαν… τον εαυτό τους. Σε αυτή την εκδήλωση, ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει την «απραξία της κυβέρνησης Σαμαρά» και είχε προσθέσει ότι «χρειάστηκε να πιέσουν από το εξωτερικό για να πάρει μπρος η κυβέρνηση». Όταν ακούστηκαν, μάλιστα, αυτά τα λόγια, είχε παρέμβει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, «προβλέποντας», προφανώς, ότι κάποιοι θα παρεξηγούσαν τον Ρουπακιώτη και τον είχε ρωτήσει: «Δεν εννοείτε ότι κακώς ασκήθηκαν πιέσεις;». Ο Ρουπακιώτης, φυσικά, απάντησε θετικά, λέγοντας «βεβαίως, καλώς ασκήθηκαν οι πιέσεις, γιατί χωρίς αυτές μπορεί να μην γινόταν τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα