ΟΙ «ΣΚΛΗΡΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Σε περίοδο έντονων εσωκομματικών αναταράξεων μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πανελλαδική σύσκεψη του Νοεμβρίου για τη μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα, αλλά και την επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρώπη.

Ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, κατέστη σαφές στο εσωκομματικό σκηνικό της Κουμουνδούρου ότι οι «σκληροπυρηνικοί» του Αριστερού Ρεύματος –με επικεφαλής

τον Παναγιώτη Λαφαζάνη- ετοιμάζονται για ένα σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ, με διακύβευμα την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη φυσιογνωμία του –υπό συγκρότηση- ενιαίου κόμματος.
Όσα στελέχη του Ρεύματος έλαβαν το λόγο εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για το «πού το πάει» ο Αλέξης Τσίπρας, για την τακτική του έναντι της Ευρώπης και των δανειστών, αλλά και για την… αντικατάσταση της φράσης «ριζοσπαστική Αριστερά» από τη φράση «Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς». Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, αλλά και άλλα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος επισήμαναν ότι η χρησιμοποίηση του όρου «Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς» θυμίζει… ΠΑΣΟΚ και εγκάλεσαν, τρόπον τινά, τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επειδή τη χρησιμοποιεί.

Παράλληλα, οι «σκληροπυρηνικοί» του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις και για τη συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με τον επικεφαλής της «task force» της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ. Μάλιστα, στις ομιλίες τους, ισχυρίστηκαν ότι «ο κ. Ράιχενμπαχ δεν είναι εκπρόσωπος θεσμικού οργάνου της Ε.Ε., αλλά εκπρόσωπος των δανειστών», υπενθυμίζοντας, παράλληλα ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούσε τον τεχνοκράτη των Βρυξελλών «ανθύπατο», όταν έγινε γνωστό ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα για να παράσχει τεχνογνωσία στα μέλη της κυβέρνησης.

Διελκυστίνδα

Οι έντονες πολιτικές διαφωνίες που εξέφρασαν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος στην συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΝ ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με έμπειρους εσωκομματικούς παράγοντες, οι «σκληροπυρηνικοί» έδειξαν… απλώς τα δόντια τους, ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης του Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι συν αυτώ, που ελέγχουν περίπου το 30% του ΣΥΝ, θέλουν να διασφαλίσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ιδεολογική «καθαρότητα», ενώ επιθυμούν παράλληλα να ανακόψουν και τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς κεντρώα και μεσαία πολιτικά και εκλογικά ακροατήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι «σκληροπυρηνικοί» εμφανίζονται αποφασισμένοι να τραβήξουν την πολιτική σύγκρουση ως τα άκρα, ώστε «να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο ΠΑΣΟΚ», όπως λέει εις εξ αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα