ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Δεν συμφωνεί με τις διαδικασίες ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες. Προσχώματα στην απόφαση του ΕΣΔΝΑ να υπογράψει τρίμηνη σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες εργασίες στο ΧΥΤΑ Φυλής βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζει τις διαφωνίες του ως προς τη διαδικασία υπογραφής σύμβασης μεταξύ Συνδέσμου και ιδιωτικής εταιρείας. Το επιχείρημα ότι πρόκειται για «Επείγουσες εργασίες” που πρέπει να γίνουν προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες

του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής για χρονικό διάστημα τριών μηνών δεν έπεισαν το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ είχε εγκρίνει ομόφωνα τον Ιούλιο την υπογραφή της σύμβασης, με βασικό επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει τάξη στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην χωματερή της Φυλής εδώ και μήνες, όπου ιδιωτική εταιρεία παρέχει ασυμβασιοποίητα τις υπηρεσίες της στον ΕΔΣΝΑ στο πεδίο της διάθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.

Με τη σύμβαση θα καλυπτόταν το χρονικό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη συντήρηση και επισκευή των προωθητήρων και των συμπιεστικών μηχανημάτων ιδιοκτησίας ΕΔΣΝΑ που είχαν υποστεί ζημίες από Ρομά και λαθρομετανάστες και έως την τελεσφόρηση του ανοικτού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο ΕΔΣΝΑ (για τις 10/10/2012) με αντικείμενο την εκτέλεση υποστηρικτικών εργασιών στα κύτταρα διάθεσης των απορριμμάτων

Ο πρέδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός απευθύνει έκκληση στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Ανάπτυξης προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου θα υποβάλλουν ομαδικές παραιτήσεις. Παράλληλα εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα