ΠΑΤΟΥΝ ΓΚΑΖΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ «ΨΑΧΝΟΥΝ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Στόχος είναι, το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η εκκρεμής έρευνα που ξεκίνησε από αντιδικία δύο πρώην συνεταίρων με επίκεντρο τις επενδύσεις ακινήτων (υπόθεση Μεϊμαράκη) αλλά και να ελεγχθούν οι 32 αυτοτελείς υποθέσεις πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.

Η δικογραφία ήδη πέρασε στα χέρια της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, ενώ φουλ τις μηχανές έχουν βάλει και οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης προκειμένου και εκείνοι από την πλευρά τους τάχιστα να ολοκληρώσουν

τον έλεγχο των 32 αυτοτελών υποθέσεων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.

Στόχος των εισαγγελικών σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας είναι να εκκαθαριστούν οι υποθέσεις αυτές ώστε να μην μένουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο ,ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Εξάλλου και ο νομοθέτης, πριν ακόμα οι υποθέσεις αυτές πάρουν τέτοιες διαστάσεις, είχε φροντίσει με τον νόμο για τη διαφθορά των αξιωματούχων να στοχεύσει στην ταχείς διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών,ώστε όσοι είναι αθώοι να κλείσουν οι φάκελοι και όσοι εντοπιστούν να έχουν παραβιάσει τον ποινικό νόμο να παραπέμπονται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Προς αυτή την κατεύθυνση η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου την επόμενη εβδομάδα καλεί τους δύο καταγγέλλοντες,, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος τα πολιτικά πρόσωπα ,αν και μέχρι σήμερα – όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΔΟΕ- κανένας αξιόποινο στοιχείο δεν έχει προκύψει για τους τρεις προαναφερόμενους πολιτικούς. Αντίθετα, το τελευταίο πόρισμα του ΣΔΟΕ διαπιστώνει εκτεταμένη φοροδιαφυγή ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, εμπλέκοντας και εταιρεία συμφερόντων γνωστού εφοπλιστή, η οποία φέρεται να είχε επενδύσει σε ακίνητα που βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση , όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση αυτή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση θα έχει λήξει και ανάλογα με τα στοιχεία οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν και στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων , πολιτικών και μη προσώπων .

Keywords
Τυχαία Θέματα