Οι 10 τροφές που θα κάνουν τον μεταβολισμό σας …«turbo»

Πρόκειται για τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, ενώ οι γιατροί προτείνουν να συνδιάζονται με άσκηση και σωστή διατροφή.

Εντάξτε όσο μπορείτε στη διατροφή σας κάτι καυτερό ή πιείτε κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά χυμό λεμονιού, προκειμένου να δείτε τα κιλά σας να μειώνονται.

Αναλυτικά, οι τροφές αυτές είναι:

1. Καυτερή πιπεριά

Προσθέστε στη διατροφή σας το τσίλι και

το πιπέρι καγιέν και θα «δείτε» τον μεταβολισμό σας να αυξάνεται μέχρι και 20%.

2. Μούρα

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά τα κάνει κατάλληλα για όλους.

3. Σολομός (και άλλα ψάρια)

Ο σολομός αποτελεί σημαντική τροφή, περιέχει σε αφθονία Ω-3 λιπαρά, τα οποία όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό και την ενέργεια στο σώμα, αλλά επίσης δρουν υπέρ μιας υγιούς επιδερμίδας.

4. Σέλερι

Το σέλερι καταναλώνει περισσότερες θερμίδες για την πέψη του από όσες δίνει στον οργανισμό όταν το τρώμε.

5. Λεμόνι + νερό

Ένα κουταλάκι χυμού από λεμόνι, σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί, είναι αρκετό για να επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης του οργανισμού, ενισχύοντας την ικανότητά του να μεταβολίζει.

6. Παγωμένο νερό

Η συχνή κατανάλωση παγωμένου νερού, εκτός από όλα τα καλά που προσφέρει στον οργανισμό, συμβάλλει και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, καθώς βοηθάει στις διαδικασίες πέψης και αποτοξίνωσης.

7. Βρώμη και πλιγούρι βρώμης

Η σταδιακή απελευθέρωση γλυκόζης και φυτικών ινών που χαρακτηρίζει τη βρώμη, την κάνει μια από τις «αγαπημένες» τροφές του μεταβολισμού.

8.Λάχανο

Το λάχανο (και όλα τα λαχανικά της ίδιας οικογένειας, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι) βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του μεταβολισμού.

9. Σούπες

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν πριν το γεύμα ένα πιάτο σούπα, έχουν την τάση να χάνουν περισσότερα κιλά από εκείνους που περνάνε κατευθείαν στο κυρίως πιάτο.

10. Μήλο

Η κατανάλωση τριών μικρών μήλων κάθε μέρα, έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει το αίσθημα της πείνας, ώστε να μικραίνουν σταδιακά τα γεύματα και να δραστηριοποιείται περισσότερο ο μεταβολισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα