Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να ακουμπήσουν μετανάστες

«Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1943, οι πρώτοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 50.000 από αυτούς, δεν επέστρεψαν ποτέ. Χθες, 14 Μαρτίου 2013, οι απόγονοι των ναζί στην Ελλάδα, μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην τρίτη ημέρα συνεδρίασης για την αρχή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, πρότειναν ένα ακόμα μέτρο, στα

βήματα των προγονών τους, τον διαχωρισμό στα σχολεία για τα παιδιά των Ελλήνων και των μεταναστών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους νέους ανθρώπους να παλέψουν ώστε να σταματήσει η δράση της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες ως τους «ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προβλήματα», οι συντάκτες της ανακοίνωσης προειδοποιούν ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να τους ακουμπήσουν». Πηγαίνοντας δε, ένα βήμα παραπέρα, στο καυτό θέμα της ιθαγένειας, δηλώνουν ευθαρσώς ότι τα παιδιά των μεταναστών δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια. Παράλληλα, δηλώνουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης τη συμμετοχή των νέων μεταναστών στα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας. «Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που κάποιοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που πλήττει σε όλα τα επίπεδα τον ελληνικό λαό», λένε, δίνοντας το δικό τους στίγμα σε ένα θέμα που «καίει» την κοινωνία και αφορά όλους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα