Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Το νέο όργανο πέφτει δε, κατευθείαν στα βαθιά δεδομένης της συγκυρίας που δεν ευνοεί …πανηγυρικές συνεδριάσεις. Στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και των ανακοινώσεων αρχικά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί συνέχισης στην εφαρμογή του «χαρατσιού» επί των ακινήτων

για φέτος και ενώ επίκειται σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα (είτε αυτή έχει προηγηθεί είτε όχι της συνεδρίασης του κομματικού οργάνου) είναι σαφές ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει και για τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα.

Αντιστοίχως, το νέο όργανο δεν αποκλείεται να πάρει θέση και για σειρά άλλων κρίσιμων θεμάτων όπως αυτό των απολύσεων στο Δημόσιο, και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων που επισταμένα ζητά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την τελευταία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό που παρότι διαψεύδεται, αναμένεται να γίνει περί τα μέσα Απριλίου. Πολλά στο ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση, προγραμματίζει να δημιουργήσει μία «τρόικα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε ο νέος Γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης να μην μείνει μόνος αλλά να λειτουργεί υπό την «επιτήρηση» τρόπον τινά δύο ακόμα στελεχών, με το ένα εξ αυτών να είναι ο γραμματέας της ΚΟ, είτε αυτός είναι ο Γιάννης Μανιάτης, είτε άλλο πρόσωπο στον βαθμό που εκείνος θα υπουργοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση τα επικρατέστερα ως τώρα ονόματα για την θέση του γραμματέα της ΚΟ είναι αυτό του Τάκη Ρήγα και εκείνο του Φίλιππου Σαχινίδη που δέχεται ήδη πιέσεις να δεχθεί ένα τέτοιο πόστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα