ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η κυβέρνηση μελέτα νέα μέτρα και οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν νέα δυναμική κινητοποίηση στη Λισαβόνα, το Σάββατο.

Πάνω από επτά ώρες διήρκεσε η έκτακτη συνεδρίαση του πορτογαλικού υπουργικού συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκαν νέες αυξήσεις φόρων, σε αντικατάσταση των μέτρων λιτότητας που προκάλεσαν αντιδράσεις χωρίς προηγούμενο στη χώρα. Όπως ανακοινώθηκε οι νέες κυβερνητικές προτάσεις για τους φόρους θα τεθούν υπόψη των βουλευτών έως την 15η Οκτωβρίου.

Μετά

την έντονη κοινωνική αντίδραση η συντηρητική κυβέρνηση του Πέδρου Πάσους Κοέλιου απέσυρε, το μέτρο που είχε εξαγγείλει περί αύξησης της εισφοράς των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία από το 11% των αποδοχών τους στο 18%, και την ταυτόχρονη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς από το 23,75% στο 18%.

Παραμένουν όμως, σε ισχύ άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το δάνειο 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε να λάβει η Λισαβόνα. Η Πορτογαλία αναμένει, τώρα, από τους πιστωτές της την εκταμίευση μίας δανειακής δόσης 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το Σάββατο το συνδικάτο CGTP και πολλά άλλα σωματεία έχει προσκαλέσει τους εργαζόμενους σε δυναμική κινητοποίηση. Η τελευταία μεγάλη συνδικαλιστική κινητοποίηση έγινε την 15η Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα