ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ

Προβληματισμένος αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα μέτρα δε θα κλείσουν ούτε αύριο.
Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο κ. Χατζησωκράτης ήδη βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και ενημερώνει

τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη σχετικά με τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαίωσε στον κ. Χατζησωκράτη ότι έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ενώ οι περικοπές από μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές μεταβιβάσεις (επιδόματα κτλ) αναμένεται να αγγίξουν τα 8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, στο τελικό πακέτο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για απολύσεις στο Δημόσιο, αν και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης παραδέχθηκε, σε δημόσιες δηλώσεις του, ότι η τρόικα συνεχίζει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ πίεσε εκ νέου τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να… πιέσει κι αυτός με τη σειρά του ορισμένους υπουργούς (τους υπουργούς Άμυνας, Υγείας, Εσωτερικών κ.α.) να βάλουν βαθύτερα το μαχαίρι των περικοπών στους τομείς ευθύνης τους.

Εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στις διαπραγματεύσεις προανήγγειλε ότι το πακέτο των μέτρων δε θα κλείσει στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών, αφού «εκκρεμεί το φορολογικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης πρόσθεσε ότι «η τρόικα είναι πιεστική για απολύσεις στο Δημόσιο», ενώ επιβεβαίωσε ότι το τελικό πακέτο των μέτρων θα φτάσει τα 13,5 δισ. ευρώ. «Μερικά πράγματα έχουν βελτιωθεί, εξαιρούνται οι συντάξεις του ΟΓΑ και βρίσκονται υπό συζήτηση τα όρια ηλικίας», πρόσθεσε ο κ. Χατζησωκράτης», ενώ, κατά πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ πιέζει ώστε η αύξηση των ορίων να είναι κατά ένα έτος, δηλαδή στα 66 και όχι στα 67.

Keywords
Τυχαία Θέματα