Νέα μέτωπα ΣΥΡΙΖΑ ενόψει... φθινοπωρινού εκλογικού αιφνιδιασμού

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μετά τη μάχη της «μικρής ΔΕΗ», η οποία έληξε με θετικό απολογισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου ήδη σήκωσε το θέμα των αιγιαλών. Μάλιστα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η αιτία που οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου στα θερινά τμήματα της Βουλής ήταν το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ

έδειξε... τα δόντια του.

Σκέφτονται δημοψήφισμα

Στη μάχη του αιγιαλού ακολουθήθηκε ακριβώς η ίδια τακτική με την «μικρή ΔΕΗ»: ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε μία κεντρική πολιτική εκδήλωση, στην οποία κάλεσε πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να παραβρεθούν, προκειμένου να διευρύνει το μέτωπο της πίεσης προς την κυβέρνηση. Μάλιστα, σε σχέση με την «μικρή ΔΕΗ», οι θετικές ανταποκρίσεις κομμάτων ήταν περισσότερες, αφού το «παρών» στη σχετική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη έδωσαν και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του «Ποταμιού».

Πάντως, η τακτική δεν κλιμακώθηκε διότι δεν υπάρχει... αντικείμενο. Μ' άλλα λόγια, πριν η κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι συγκρούεται περί όνου σκιάς. Ωστόσο, όταν το Μαξίμου δώσει το «πράσινο φως» για τους αιγιαλούς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος για τη συνέχεια: έχει ήδη ριφθεί ο κύβος για τις επόμενες κινήσεις και, όπως όλα δείχνουν, η Κουμουνδούρου θα καταθέσει εκ νέου πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Βουλή, προκειμένου να επαναβεβαιώσει το ευρύ αντιπολιτευτικό μπλοκ που υπερβαίνει τους 120 βουλευτές και, άρα, είναι ικανό με όρους προοπτικής να μπλοκάρει την προεδρική εκλογή.

Εξεταστική για το Ασφαλιστικό

Ωστόσο, πριν καν κλιμακωθεί η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους αιγιαλούς, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται να «σηκώσει» άλλο ένα θέμα: το Ασφαλιστικό. Με φόντο τις πληροφορίες που θέλουν τους «τροϊκανούς» να θέτουν θέμα αλλαγής εκ βάθρων του Ασφαλιστικού, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να δώσει άλλη μία μάχη, όπως αποκάλυψε χθες με δηλώσεις του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Θα αναλάβουμε μία νέα πρωτοβουλία στα θέματα του αιγιαλού που είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και, βέβαια, στα θέματα του Ασφαλιστικού και στις συντάξεις, που είναι στην ημερήσια διάταξη το επόμενο διάστημα και η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει νέα μέτρα κατεδάφισης του Ασφαλιστικού μας συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει και η ιδέα να προτείνει το κόμμα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το PSI, εξαιτίας του οποίου «κουρεύτηκαν» τα αποθεματικά των ταμείων και το σύστημα άρχισε να... τρίζει επικίνδυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα