Εν αναμονή απαντήσεων

Εν αναμονή απαντήσεων για την αεροπορική τραγωδία που σήμανε διεθνή συναγερμό. Σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία παρέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ο Αλεκσάντρ Μποροντάι ανώτερο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.
Έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια στην έρευνα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους δήλωσε η Μόσχα και χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Τα στοιχεία στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία παραποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα, στο πλαίσιο επιχείρησης συγκάλυψης, κατήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ. "Μετά το έγκλημα, έρχεται η συγκάλυψη. Αυτό που είδαμε είναι παραποίηση σε βιομηχανική κλίμακα και προφανώς αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για ατύχημα. Πρόκειται για έγκλημα", είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

Επίθεση αυτοκτονίας σε σημείο ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία πραγματοποίησε καμικάζι που οδηγούσε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με δήλωση Ουκρανού στρατιωτικού εκπροσώπου. Δεν υπάρχουν ως τώρα άλλες πληροφορίες για το περιστατικό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα