Νέα δεδομένα για το θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη

Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Ασλάνη είναι να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης Σαλονικιού 8 – Χαλκίδα.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10 το πρωί όπου αναμένεται πλήθος κόσμου για να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τον αγαπητό Έλληνα σχεδιαστή μόδας.

Οι δύο αδερφές του γνωστού μόδιστρου, αποτελούν τραγικές

φιγούρες, καθώς ήρθαν στην Αθήνα από την Χαλκίδα χωρίς να γνωρίζουν ότι ο αδερφός τους έχει πεθάνει.

Αν και τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή δείχνουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, και συγκεκριμένα σε πνευμονικό οίδημα, οι ιατροδικαστές δεν μπορούν ακόμη να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Να σημειωθεί ότι, ο σχεδιαστής μόδας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αυξημένο σάκχαρο, ενώ δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν άδεια κουτιά χαπιών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προέλθει είτε από λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών, είτε και από κάποιο πρόβλημα υγείας, για παράδειγμα στην καρδιά.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δοθούν σε περίπου 20 ημέρες οπότε και θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς αυτά είναι που θα ξεκαθαρίσουν αν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε αυτοκτονία.

Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα

Αυτό που ξεκαθαρίζει σιγά σιγά είναι το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετώπιζε ο σχεδιαστής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δίπλα στον Μιχάλη Ασλάνη βρέθηκαν 4 σελίδες, γραμμένες στα ελληνικά και τα γαλλικά, αλλά και σημειώσεις στο ημερολόγιό του, που περιγράφουν τα σοβαρά οικονομικά, κυρίως, προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

«Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό», ξεχωρίζει μία παράγραφος, ενώ πιο κάτω όπου κατέγραφε υποδείξεις για πληρωμή προσωπικού και δικηγόρων, έγραφε: «Που βρίσκομαι, τι οφείλω;… Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πώς θα ζήσουμε;».

Ιδιαίτερο ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτιζαν δύο γυναίκες με τις οποίες ο σχεδιαστής είχε στενές σχέσεις και κατά τους πιο κοντινούς του φίλους, τον είχαν «γδύσει» οικονομικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον συνεργάτη του Γιώργο Κουτούλια, του είχαν κλέψει 300 νυφικά, 80.000 και δεκάδες βραδινά φορέματα.

Εντωμεταξύ, δημοσίευμα, δίνει μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθώς αναφέρει ότι πρόσωπα που γνώριζαν καλά τον Μιχάλη Ασλάνη και βρέθηκαν έξω από το ατελιέ και το σπίτι του μόλις έμαθαν το τραγικό νέο, μίλησαν για έναν άνδρα, που συνεργαζόταν με το σχεδιαστή και κινούνταν στο σημείο πριν γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βρέθηκε και μέσα στο διαμέρισμα πριν από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα από το σπίτι ελέχθη πως έλειπε η ταυτότητα του Μιχάλη Ασλάνη και γι’ αυτό άργησε η ταυτοποίηση του θύματος. Επίσης, έχουν χαθεί έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Σάλος για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της σορού

Εντωμεταξύ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση και την αναπαραγωγή των φωτογραφιών της σορού του γνωστού σχεδιαστή μόδας οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταδικάζουν όλους όσοι προχώρησαν στη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών και κάνουν λόγο για «απαράδεκτο και αήθη κανιβαλισμό». Καλούν δε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τα πειθαρχικά όργανα των Ενώσεων να συνεδριάσουν προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα