Πως θα σώσω τα μαλλιά μου;

1. Πρόσεχε τη διατροφή σου

Τα μαλλιά και τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής που μπορεί να προκύψουν, προέρχονται είτε από έλλειψη ή από περίσσεια θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σου. Τα τριχωτά σου κύτταρα χρειάζονται λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή σε πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Οι αυστηρές δίαιτες για απώλεια βάρους είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας.

2. Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι

Τα αυξημένα επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν αύξηση

στην απόπτωση, γι “αυτό είναι σημαντικό να πάρεις τον χρόνο σου και να χαλαρώσεις. Και ενώ η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η ένταση, πρέπει να ξέρεις πως η υπερβολική άσκηση μπορεί επίσης να συντελέσει στην απώλεια των μαλλιών.

3. Καταπολέμησε την πιτυρίδα

Η συχνή πλύση ενθαρρύνει την πιτυρίδα, και οι μελέτες έχουν δείξει ότι η πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την απώλεια μαλλιών. Αν έχεις ήδη πιτυρίδα ή γενικότερη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής σου, χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό σαμπουάν για την περίπτωση αυτή, όπως και κάποιο τόνερ που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ερεθισμό και να ξεφορτωθείς τις λευκές νιφάδες.

4. Πάρε τις βιταμίνες σου.

Κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες ειδικές για το τριχωτό της κεφαλής θα σε βοηθήσει αρκετά να προλάβει την τριχόπτωση. Πρόσθεσε το ασβέστιο, τον σίδηρο, τον ψευδάργυρο, την πρωτεΐνη σόγιας, και τις βιταμίνες Α, Β12, Β6 και στην καθημερινή διατροφή σου. Φαντάζει σαν κατάλογος πλυντηρίου, ωστόσο εσύ που έχεις πρόβλημα, θα παρατηρήσεις άμεσα τη διαφορά.

5. Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό.

Αν γνωρίζεις πως η τριχόπτωση μεταφέρεται μέσω κληρονομικότητας στην οικογένεια, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς έναν ειδικό. Μια τυπική εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορίσει την αιτία της απώλειας των μαλλιών σου, καταλήγοντας έτσι και στην κατάλληλη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα