Επιμένουν οι Γερμανοί για κούρεμα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Der Handelsblatt», στρέφει τα βέλη του κατά της Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορώντας την πως ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται νέο κούρεμα του χρέους στην Ελλάδα και εκτιμά πως ακόμη και σε περίπτωση κουρέματος, η κρίση θα επιστρέψει με μεγαλύτερη ένταση και προβλέπει πως η χώρα δε θα καταφέρει να βγει στις αγορές.

Ακόμη ο κ.Λούκε επισημαίνει

πως η Γερμανία δεν χρειάζεται απαραίτητα το ευρώ και προτείνει να αποχωρίσουν οικειοθελώς οι χώρες του νότου από την ευρωζώνη. Θεωρεί μάλιστα πως η περίπτωση της Κύπρου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συρρίκνωση της ευρωζώνης. «Η διάσωση μιας τόσο μικρής οικονομίας ήταν περιττή, ενώ με την απομάκρυνσή της θα μπορούσε να αποκτηθεί πολύτιμη εμπειρία και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας», επισημαίνει και εκφράζει την πεποίθηση ότι, εάν το Βερολίνο είχε επιλέξει να μη διασώσει την Ελλάδα, θα είχε βρει τελικώς υποστηρικτές, διότι θα επρόκειτο για λογική και συμφέρουσα επιλογή.

Παρ όλα αυτά εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το εάν είναι δημοκρατικώς ορθό κάποιες χώρες να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις σε άλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα