ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές  ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

«Ο λαός δεν έδωσε εντολή για κυβέρνηση. Είπε ένα καθαρό “όχι” σε αυτούς που κυβέρνησαν και μισό “ναι” στους υπόλοιπους. Πρέπει να πάμε ξανά σε εκλογές

για να ξεκαθαρίσει το “ναι”. Σε αυτές τις εκλογές θα πάρω μέρος, αλλά με ποιον τρόπο και με ποιους θα το ανακοινώσω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» είπε, ο Μίκης Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1.

Ο Θεοδωράκης είπε επίσης ότι ο κυριότερος λόγος της αντίδρασης των Ελλήνων είναι ότι κάποιοι παρέδωσαν την κυριαρχία στους ξένους: «Αυτό πρέπει να δει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σας προειδοποιώ ότι εάν κυβερνήσουν ξανά αυτοί που καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό, η αντίδρασή του θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Στην ιστοσελίδα της Σπίθας ο Θεοδωράκης έχει γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Ποιο το νόημα των εκλογών», στο οποίο τονίζει: «Ο ελληνικός λαός δεν είπε ένα ολοκληρωμένο ”ναι” ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ που τον ξεχώρισε και τον ανέδειξε σε κύρια δύναμη μεταξύ των αντιμνημονιακών κομμάτων και κινημάτων. Ενώ στο ”όχι” υπήρξε απόλυτος, το ”ναι” του δεν ανέδειξε μια δύναμη είτε ένα σύνολο δυνάμεων σε αδιαμφισβήτητη κυβερνητική δύναμη…

…τα κόμματα της ιστορικής/παραδοσιακής Αριστεράς  -κι ανάμεσά τους κι ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν καλύπτουν παρά ένα μονάχα μέρος της σύγχρονης πατριωτικής κοινωνικής Αριστεράς, που είναι γέννημα και δημιούργημα των νέων κοινωνικών σχέσεων που γεννήθηκαν ιδιαίτερα από την εποχή του Μνημονίου έως σήμερα…».

Keywords
Τυχαία Θέματα