ΜΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΠΟΝΗ Η ΛΙΣΤΑ

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται πλέον η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία περιέχει ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Ανάμεσά τους φέρεται αν υπάρχουν 20 άτομα με καταθέσεις με πάνω από 1 δισ. εκατ.

Ύστερα από 20 μήνες, όπου η λίστα περιφερόταν από υπουργικό γραφείο σε γραφείο του ΣΔΟΕ και τούμπαλιν, τελικά χθες παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο

στον πρωθυπουργό. Το Μέγαρο Μαξίμου την διαβίβασε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Το «θρίλερ» με τη «λίστα Λαγκάρντ», που μέχρι χθες είχε «εξαφανιστεί», δημιουργεί ερωτήματα τόσο για ευθύνες πολιτικών προσώπων όσο και για των ελεγκτικών αρχών του ΣΔΟΕ σχετικά με τη μη αξιοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιβόητη λίστα που έχει πλέον στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας περιλαμβάνει λογαριασμούς ναυτιλιακών εταιρειών, επιχειρηματιών εβραϊκής καταγωγής, διαφόρων επαγγελματιών, καθώς και ενός πρώην πολιτικού που έχει απασχολήσει ήδη τις διωκτικές αρχές. Ανάμεσα στα ονόματα φέρεται πως είναι και 20 μεγαλοκαταθέτες, με αποθεματικά που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Σήμερα δέκα κορυφαία στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τα μυστήρια της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα