ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ USB, ΧΑΘΗΚΕ Η … ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Θα ήταν αδιανόητο να δοθεί η εντύπωση ότι “χάθηκε” υλικό που πέρασε από χέρια δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων». Η φράση ανήκει σε συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δίνουν τη δική τους εξήγηση για τον χρόνο που επέλεξε να αποστείλει τη λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πώς και γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να αποστείλει χθες στην κυβέρνηση το περιβόητο πια «φλασάκι»

με τα ονόματα 1991 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, εξηγούσαν αργά χθες το βράδυ στενοί συνεργάτες του. «Απαντούσαν» έτσι τρόπον τινά στις αιτιάσεις …άσπονδων φίλων του προέδρου ότι εξαναγκάστηκε σε αυτή την κίνηση μετά το «άδειασμα» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το κεντρικό δελτίο του Mega προχθές.

Αφού πρώτα διαβεβαίωναν ότι το επίμαχο USB υπήρχε στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, επεσήμαναν την «εύλογη εντύπωσή του» ότι το υλικό παραμένει ως ανεπεξέργαστο υλικό στο ΣΔΟΕ. Μόλις όμως διεπίστωσε -κατά τους ίδιους- από τα χθεσινά δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν είχε το εν λόγω υλικό, έσπευσε να στείλει στον πρωθυπουργό ό,τι ακριβώς του έδωσε ο τότε Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και όπως ακριβώς του το έδωσε.

Διευκρίνιζαν μάλιστα πως το υλικό δεν δόθηκε για κάποιου είδους «παράνομη επεξεργασία», επιμένοντας στην Ιπποκράτους ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής, όπως φέρεται ειπών σε συνεργάτες του ο κ.Βενιζέλος, αλλά ως υλικό που ακόμα και χωρίς να γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας πρέπει να υπάρχει στη διάθεση της πολιτείας για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποκρύφτηκε ή καταστράφηκε. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους άλλωστε, συνεργάτες του κ.Βενιζέλου «εγκαλούσαν» σχεδόν την κυβέρνηση που δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των πληροφοριών του συγκεκριμένου CD.

Keywords
Τυχαία Θέματα