Φωτογραφίζει τον κλέφτη

Το νέο app για Android smartphones δεν προστατατεύει μόνο τη συσκευή από ιούς και κακόβουλα προγράμματα αλλά και από τους κακόβουλους περαστικούς, που μπορεί να το έβαλαν στο μάτι.

Συγκεκριμένα, μέσα από ένα περιβάλλον ελέγχου web based, και εφόσον το smartphone σας κλάπηκε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την μπροστινή κάμερα της συσκευής και να φωτογραφήσετε όποιον ή όποιους βρίσκονται μπροστά του. Η ενεργοποίηση

της κάμερας δεν είναι ορατή, οπότε οι όποιες φωτογραφίες τραβήξετε δεν θα γίνουν αντιληπτές. Με τη λήψη τους, οι φωτογραφίες αποστέλλονται είτε στο web περιβάλλον της εφαρμογής, είτε σε μια προκαθορισμένη ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ταυτόχρονα, μέσα από το ίδιο περιβάλλον, μπορείτε να εντοπίσετε γεωγραφικά την συσκευή, ακόμα και χωρίς να είναι τοποθετημένη η κάρτα SIM. Μάλιστα, η τοποθεσία απεικονίζεται πάνω σε χάρτη από τα Google Maps.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο κατάστημα εφαρμογών της Google αλλά και το site της Kaspersky. Στην παρούσα φάση, τα νέα χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ, όπου και υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις, χωρίς να γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες χώρες.

Πηγή: deasy.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα