ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΜΠΩΚΟ

Την τακτική του αιφνιδιασμού, όπως και στην περίπτωση του Άκη, ακολούθησαν εχθές οι δικαστικές αρχές για τον παλαιό του συνεργάτη και σημερινό συγκατηγορούμενό του, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Οι δικαστικές αρχές -προφανώς- θεώρησαν τον Γ. Σμπώκο ύποπτο φυγής και έτσι μόλις τρεις μέρες πριν την εμφάνισή του στο ανακριτικό γραφείο για την προγραμματισμένη απολογία του εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο Γ. Σμπώκος θα προσαχθεί σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και όποτε απολογηθεί ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για

το επόμενο καθοριστικό στάδιο που είναι η προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Γραμματέας Εξοπλισμών φέρεται ότι: «Το διάστημα από τις αρχές του 2000 έως τις 16.4.2010 κατείχε και απέκρυψε 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από παράνομη δωροδοκία του πρώην Υπουργού. Επιπλέον, από το 1998 έως τις 16 .4.2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος της παράνομης περιουσίας εκ της δωροδοκίας τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης το έτος 2010 ,περί τα 80.000.000 ευρώ».

Οδηγό για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου αποτέλεσαν οι χειρόγραφες σημειώσεις που του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έκαψαν ,όπως αποδεικνύεται τον Γ. Σμπώκο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ απέδωσε στον Γ. Σμπώκο απολογούμενος συμπληρωματικά και ο εξάδελφος του πρώην Υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα