ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διερευνητικές επαφές αναφορικά με τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων στο Ελληνικό αίτημα για παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας κατά δύο χρόνια πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στις αποσκευές του ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει τη μακριά λίστα με τα μέτρα – περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Ο πρώτος που θα μάθει το πραγματικό μέγεθος του πακέτου, εκτός από την κυβερνητική τρόικα,

θα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την ερχόμενη Τετάρτη. Αμέσως μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά, με της Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τους οποίος επίσης, θα επιδιώξει να πείσει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της και συνεπώς δικαιούται καλύτερης αντιμετώπισης.

Το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού προετοιμάζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, που σήμερα μεταβαίνει στο Βερολίνο για διήμερη επίσκεψη.

Ο δρόμος προς την επιμήκυνση δεν είναι στρωμένος με … ρόδα. Το κλίμα στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά θετικό υπέρ της Ελλάδος μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Δεν είναι μόνο το δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag που αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος που αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο, διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι επίσης που τη θέση της Γερμανίας, να μην δοθεί άλλος χρόνος στην Ελλάδα και κατά συνέπεια και επιπλέον οικονομική βοήθεια, συμμερίζονται    και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία και η Σλοβακία.

Οι ελπίδες έχουν πέσει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, στον  Φρανσουά Ολάντ και κάποιες χώρες της νότιας Ευρώπης που φέρονται έτοιμες να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα