Κοινωφελή εργασία για τις 400.000 οικογένειες ανέργων

Αυτό σημαίνει, 487 ευρώ το μήνα για όσους είναι άνω των 25 ετών και ειδικά για νέους κάτω από αυτό το ηλικιακό όριο, οι αποδοχές θα φτάνουν τα 430 ευρώ μόλις. Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, έγινε γνωστό ότι όσοι ενταχθούν σε αυτό θα απασχοληθούν κυρίως

σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα στους δήμους όλης της χώρας. Τέτοια είναι η δασοπροστασία και η αναδάσωση, η φύλαξη περιοχών με φυσικό κάλλος, η φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, οι καθαρισμοί και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ποτάμια και οι δράσεις με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην φροντίδα προς ειδικές ομάδες πολιτών όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι (ΑΜΕΑ) και τα μικρά παιδιά. Επίσης, προτείνεται να απορροφηθούν άνεργοι σε τομείς όπως η οδική ασφάλεια των μαθητών και η σίτιση σε ολοήμερα σχολεία, ειδικά σε φτωχές περιοχές.

Στο πρόγραμμα προτείνεται να ενταχθούν μόνο άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Θα υπάρχει μοριοδότηση για την τελική επιλογή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα