Οι υποψήφιοι για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να εκλεγεί σήμερα νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που εξελέγη στο Συνέδριο, το μεσημέρι.

Από αυτήν θα αναδειχθεί ακόμα το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με την εκλογή 13 στελεχών, στα οποία θα προστεθούν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο νέος Γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος γραμματέας της Νεολαίας Παύλος

Χρηστίδης και ο Γραμματέας της πράσινης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης (εφόσον δεν αντικατασταθεί σε περίπτωση υπουργοποίησής του), ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών του οργάνου που μέλλει να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση στους 17.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το «βενιζελικό» στρατόπεδο –όπου προσμετρούνται και τα πρόσωπα του περιβάλλοντος Ανδρουλάκη- υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο προτίθενται να θέσουν οι Π.Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Π.Μπεγλίτης, Φώφη Γεννηματά, Παν.Ρήγας, Αν.Σαουλίδης, Χρ.Παπαστεργίου, Κ.Πανταζής, Τόνια Αντωνίου, Νάντια Γιαννακοπούλου κ.α., ενώ από την «κίνηση των 75» του Μ.Καρχιμάκη, προκρίνονται οι : Π.Οικονόμου (που φαίνεται πάντως να μην το επιθυμεί), Άσπα Παπαηλιού, Κατερίνα Μπατζελή και Γρηγόρης Νιώτης. Από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» λέγεται ότι δεν θα είναι κανείς υποψήφιος, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, πράγμα που προκαλεί αίσθηση, καθώς αναμένονταν οι υποψηφιότητες τόσο του Γ.Παναγιωτακόπουλου, όσο και του Π.Κορμά, ενώ θέση στο όργανο φημολογείται ότι θα διεκδικήσει και ο Π.Γερουλάνος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ πάντως αναμένεται να εκλεγούν ακόμα οι Γραμματείς Τομέων του ΠΑΣΟΚ, τα νέα μέλη της ΕΚΑΠ και εκείνα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, ενώ θα αναδειχθεί και ο νέος ‘Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου’. Σημειώνεται ότι εκλογή Τομέων γίνεται για πρώτη φορά, αφού ως τώρα ορίζονταν από τον εκάστοτε πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα