«ΚΑΥΤΟ» ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Ένα δύσκολο σαββατοκύριακο θα βιώσουν τα στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφού είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όσο οι μέρες περνούν και οι αξιώσεις της τρόικας αυξάνονται, στο εσωτερικό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη οι αντιδράσεις αυξάνονται, με γεωμετρική πρόοδο.

Για το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου τα δύο κυρίαρχα εσωκομματικά μπλοκ ετοιμάζονται να στείλουν τα μηνύματά τους, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα μέτρα.

Οι μεν «προεδρικοί» θα στείλουν, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, σαφή σήματα υπερψήφισης της δέσμης μέτρων (όταν, βεβαίως, θα κλείσουν) ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα του ιδίου και της ΔΗΜΑΡ την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στον αντίποδα, οι «διαφωνούντες» αναμένεται να στείλουν σαφή σήματα πως δεν σκοπεύουν να δεχθούν τα πάντα. Ενδιαφέρον θα έχει, προφανώς, η τοποθέτηση όσων βουλευτών έχουν προαναγγείλει καταψήφιση των μέτρων, δηλαδή των κκ. Μιχελογιαννάκη, Μουτσινά και Βουδούρη. Στους προαναφερθέντες θα προστεθούν και στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής (Βαγγέλης Ζορκάδης, Ανδρέας Νεφελούδης) οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες για τη συναινετική στρατηγική του Φώτη Κουβέλη προς την κυβέρνηση. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής είχαν εκφράσει, την περασμένη εβδομάδα, και τη διαφωνία τους με την «καθυστερημένη», όπως τη χαρακτήριζαν, σύγκληση του ανώτατου οργάνου του κόμματος. Σε κοινή δήλωσή τους, μάλιστα, άφηναν αιχμές κατά της ηγεσίας για προσπάθεια να φέρει την Κεντρική Επιτροπή «προ τετελεσμένων γεγονότων».

Keywords
Τυχαία Θέματα