«ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ»

Δεκάδες σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις, αντίγραφα από εμβάσματα που δείχνουν διαδρομές  μαύρου χρήματος, τραπεζικοί λογαριασμοί άγνωστοι στη δικαιοσύνη, αντίγραφα συμβάσεων που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, χαρτιά που αφορούν στη δραστηριότητα εξωχώριων εταιρειών, πληροφορίες  από πολιτικό παρασκήνιο, αλλά και σχόλια για τη λειτουργία της Εισαγγελίας…

Κομμάτια από το ίδιο παζλ, το οποίο θα μπορούσε να τιτλοφορείται «Υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Και μέσα σε όλο αυτό τον θησαυρό των αποδείξεων, που προσπαθεί να αποτιμήσει και να αξιολογήσει ο κατ΄εξοχήν αρμόδιος που δεν είναι άλλος από τον ανακριτή Γ. Μαλλή,  δημοσιοποιούνται μέρα με την ημέρα σελίδες από το ημερολόγιο του προφυλακισμένου πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μέσα από τις σελίδες των  περίφημων ημερολογίων του Άκη παρελαύνουν εκατοντάδες πρόσωπα  από τον επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, πολιτικό και όχι μόνο, κόσμο της Αθήνας. Απλές καταγραφές ονομάτων  ανά ημέρα και μήνα ακόμα και τα χρόνια που ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν κατείχε υπουργικούς θώκους. Χωρίς καμία παρατήρηση ή σχόλιο.

Αυτοί οι δύο άξονες  στηρίζουν τη δικογραφία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που έχει στα χέρια του ο ανακριτής. Τα μεν ημερολόγια εξυπηρετούν περισσότερο τα αδηφάγα βλέμματα και την κουτσομπολίστικη περιέργεια, καθώς -κατά γενική ομολογία- όσων έχουν πρόσβαση σε αυτά και στο σύνολο της δικογραφίας δεν έχουν να προσφέρουν σε ποινικό επίπεδο στην υπόθεση. Οι δε χειρόγραφες σημειώσεις, αλλά κυρίως το ίδιο το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται πως δικαιώνουν όλους εκείνους που  έλεγαν πριν ακόμα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ότι σε κάθε σελίδα κρύβεται και ένα έγκλημα.

Εκείνο που ενδιαφέρει τις δικαστικές αρχές και προκύπτει με εύγλωττο τρόπο από τη λεπτομερή  περιγραφή των κατασχεμένων είναι το δέσιμο των κατηγοριών για τους ήδη εμπλεκόμενου . Και όπως, όλα δείχνουν, υπερασπιστικά επιχειρήματα  αναθεωρούνται  από το σύνολο του υλικού που κρατούσε ο πρώην υπουργός.

Τα κατασχεμένα στοιχεία δείχνουν ύποπτες διαδρομές και ροή μαύρου πολιτικού χρήματος, λόγος για το οποίος θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα ξαναπεράσουν από το ανακριτικό γραφείο οι γνωστοί κατηγορούμενοι για συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Αν πάλι τα νέα στοιχεία και κυρίως  οι εταιρείες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί βγάλουν στο φως και άλλα  άτομα, που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, αυτό είναι κάτι που κανένας – ούτε ο ίδιος ο ανακριτής – μπορεί σε αυτή την χρονική στιγμή να γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση ο ανακριτής  στοχεύει να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση και να παραπεμφθούν όσοι αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο στο εδώλιο. Αλλά μέχρι τότε οι έρευνες συνεχίζονται και ίσως μέσα στο αρχείο του πάλαι ποτέ ισχυρού Υπουργού να κρύβονται και άλλες εκπλήξεις που ενδεχομένως να φέρουν στο δικαστικό προσκήνιο νέες πράξεις και νέα πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα