ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Φαλκ Ρίχτερ, το νέο τρομερό παιδί του γερμανικού θεάτρου έρχεται στην Αθήνα με μια παράσταση βγαλμένη από τα σωθικά της κρίσης.

Ποιος είπε ότι το πολιτικό θέατρο πέθανε; Σίγουρα όχι όσοι έχουν παρακολουθήσει την παράσταση «Protect Me» στη βερολινέζικη Schaubuhne, αποτέλεσμα της συνεργασίας του σκηνοθέτη και δραματουργού Φαλκ Ρίχτερ με την Ολλανδή χορογράφο Ανούκ Βαν

Ντάικ. «Προστάτεψέ με» ή αλλιώς ένα έργο που μιλά για την οικουμενικότητα της οικονομικής κρίσης, για το πώς κάθε νέος βιώνει το αδιέξοδο, για όλους εκείνους που αναρωτιούνται πώς πρέπει να ζήσουν.

Ο 43χρονος Ρίχτερ μιλά για το σημείο τομής της εξωτερικής κρίσης, εκείνης που όλοι βιώνουμε καθημερινά, με την εσωτερική, την υπαρξιακή μας κρίση. Παίρνει στα σοβαρά το φόβο και τον μετουσιώνει σε ένα δίωρο θέαμα (χωρίς διάλειμμα), προτείνοντας μια δική του, σύγχρονη εκδοχή εκείνου που συνηθίζουμε να ονομάζουμε πολιτικό θέατρο.

Εργαλείο του ο καλοκουρδισμένος θίασος της Schaubuhne που αφήνει για τρεις ημέρες την Uhlandstrasse του Βερολίνου και καταφθάνει στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

INFO: Στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, από 18 έως 20/05 στις 8.30μ.μ, εισιτήρια 15, 18 & 28 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα