ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Η ρωσική αστυνομία απομάκρυνε 20 περίπου υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που ήταν συγκεντρωμένοι εδώ και μια εβδομάδα σε πάρκο στο κέντρο της Μόσχας, διαμαρτυρόμενοι για την εκλογή του Πούτιν. 

Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε χθες Τρίτη (15/5) την απομάκρυνση των αντικαθεστωτικών από το πάρκο Tchistye Proudy, μετά τις καταγγελίες τριών κατοίκων της περιοχής για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Περίπου στις 5 το πρωί, άντρες της αστυνομίας ζήτησαν από τους αντικαθεστωτικούς να εγκαταλείψουν το πάρκο. «Όλα εξελίχθηκαν σχετικά ήρεμα, χωρίς να ασκηθεί πραγματικά σωματική βία, οι περισσότεροι κατάλαβαν

τι έπρεπε να κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως 23 άτομα συνελήφθησαν γιατί βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Ο Ιλία Γιασίν ένας από τους ηγέτες του κινήματος της αντιπολίτευσης Αλληλεγγύη τόνισε πως οι διαδηλωτές θέλουν να εγκατασταθούν σε άλλο πάρκο της ρωσικής πρωτεύουσας. Όμως οι δημοτικές αρχές έχουν γνωστοποιήσει πως δεν θα ανεχθούν αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα