Κανονικά, από τη ΔΕΗ το «χαράτσι»

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να μην εφαρμόζεται η απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία κρίθηκε παράνομη η είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Πρακτικά, η απόφαση των ανώτατων δικαστών σημαίνει ότι η ΔΕΗ

μπορεί να εισπράττει μέσω των λογαριασμών το «χαράτσι» τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013 που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί και πάλι στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών.

Και αυτό γιατί, η σημερινή απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα, εκ του νόμου, και ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης για το επόμενο δικονομικό στάδιο, που είναι η συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Δηλώσεις Στουρνάρα

Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη στα χέρια του την απόφαση.

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα», είπε.

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία.», κατέληξε στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα