ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΩΞΙΚΟΜΑΝΩΝ, Η «ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ»

11:10 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Η «κόκα των φτωχών», ένα νέο ναρκωτικό που παρασκευάζεται εύκολα και πωλείται σε χαμηλή τιμή, κάνει θραύση στην Αθήνα, προκαλώντας σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες και ανησυχία στους ειδικούς. 

Πρόκειται για το «σίσα», έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!

Το «σίσα» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι

χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το σίσα κυκλοφορεί από τις αρχές του 2011 στους ανοικτούς χώρους συνάθροισης των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας (από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής η χρήση του δεν έχει εξαπλωθεί σε άλλες ελληνικές πόλεις), από όπου ξεκίνησε και το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Έχουν εντοπιστεί 141 νέες ουσίες στην Ευρώπη. Συνήθως ξεκινούν από την Ολλανδία, τη Δανία ή την Αγγλία και έρχονται στην Ελλάδα αργότερα.

Εκτός από το σίσα, στις «πιάτσες» της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το τάι, που ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Πρόκειται πιθανώς για μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας.

Το τάι φαίνεται ότι πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα