ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

09:55 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Το δεύτερο Φεστιβάλ Παραμυθιού ξεκινά σήμερα στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.

Έτοιμος να ξετυλίξει για δεύτερη χρονιά το κουβάρι των αφηγήσεων και να υποδεχτεί θερμά τους μικρούς και μεγάλους φίλους των λαϊκών παραμυθιών και των μύθων σε ένα επταήμερο γαϊτανάκι με πλούσιες εκδηλώσεις είναι ο περίφημος Κένταυρος της μυθολογίας.

Το Φεστιβάλ με τίτλο «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» φιλοξενείται από σήμερα και έως τις 12 του μήνα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την Άνω Γατζέα σε αυλές αρχοντικών, μουσείων, οικιών και ξωκλησιών, στα περάσματα των καλντεριμιών αλλά και σε

παλιά παντοπωλεία με φιλοδοξία να μπολιάσει την ομορφιά του τόπου με τη μοναδική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι πολυταξιδεμένες ιστορίες απ’ τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και τα πέρατα του κόσμου.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί νοητή συνέχεια του επιτυχημένου περσινού φεστιβάλ. Ο τοπικός Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η οργάνωση Πήλιον Όρος πήραν την πρωτοβουλία να επεκτείνουν το φεστιβάλ και να το εμπλουτίσουν με πολιτιστικές προτάσεις παράλληλων εκδηλώσεων έχοντας ως κύριο άξονα τον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινές αφηγήσεις για παιδιά (μεγαλύτερα των έξι ετών) και βραδινές για ενηλίκους με τη συνοδεία μουσικών και αφηγητές τους Νίκη Κάπαρη, Μαρία Παπανικολάου, Δημήτρη Β. Προύσαλη, τις Ομάδες Αφήγησης «Συντροφιά των Αφηγητών» και «Ταξιδευτές των Παραμυθιών. Σε παράλληλη δράση θα λειτουργήσει Θερινό Σχολείο Παραμυθιών για ενήλικο κοινό με διαλέξεις πανεπιστημιακών, ειδικών και μελετητών (συμμετέχουν οι  Άννα Αγγελοπούλου, Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη και ο Βάλτερ Πούχνερ) ενώ θα υπάρχει και μία έκθεση-αφιέρωμα στους διάσημους παραμυθάδες αδερφούς Γκριμμ με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της πρώτης έκδοσης του έργου τους.

Ακόμη, με τη συνεργασία του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Κέας και θα λάβουν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις για τα 10χρονα της Γιορτής Παραμυθιών του κυκλαδίτικου νησιού που συμπληρώθηκαν φέτος. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/

INFO: Στον Άγιο Γιώργη Νηλείας στο Πήλιο, από τις 06 έως τις 12/08, είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δράσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα