«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΣΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

07:35 7/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Μήνυμα «SOS»  στέλνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός με αποδέκτη τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για τους ρυθμούς απονομής της του δικαίου στη χώρα μας.

Η καθυστέρηση  στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως είναι γνωστό έχει πολλές φορές  οδηγήσει σε καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , ενώ  η επιτάχυνση της λειτουργίας των δικαστηρίων είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προσέλκυση των επενδυτών ,που αποφεύγουν την  κατά κοινή ομολογία αγροπορημένη δικαισούνη.

Το

αγκάθι αυτό εξάλλου  συζητήθηκε χθες  στο πλαίσιο της συνάντησης του τεχνικού μικτού κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  Νικόλα Κανελλόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Γιάννη Ιωαννίδη με  αντικείμενο την παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου στο πλαίσιο και των μνημονιακών υποχρεώσεων αυτού.

Στην επιστολή ο κ. Κατσαρός  θέτει επί τάπητος  το υπαρκτό πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης ο και  ζητά την άμεση έναρξη μία ειλικρινούς και αποτελεσματικής προσπάθεια επίλυσης, ενώ σχολίασε ότι η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης πλήττει το κύρος των θεσμικών λειτουργών της και απειλεί το μέλλον του επαγγέλματος. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λάρισας άφησε αιχμές για το νόμο 4055/2012, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την καθολική και τεκμηριωμένη αντίδραση του δικηγορικού σώματος. Ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του Κώδικα Περί Δικηγόρων, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργηματική φυσιογνωμία του επαγγέλματος, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί ρωγμές εξαιτίας της επικρατήσασας ιδεοληψίας περί απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα