Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΚΟΠΙΑ

Η «σύμμαχος» Τουρκία στηρίζει αναφανδόν την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ακόμη και χωρίς λύση του προβλήματος του ονόματος.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Το μεσημέρι αύριο αναχωρεί για το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών η ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο θα πάρει μέρος και

ο υπουργός Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος.

Είναι εμφανές ότι κύκλοι της γείτονος έχουν αρχίσει επικοινωνιακό παιγνίδι ώστε να επιτύχουν κτυπήματα τώρα που αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Ετσι λοιπόν ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Τζεμίλ Τσετσέκ εξέφρασε την υποστήριξη της Τουρκίας για  την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια.

Μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου σημείωσε ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό μπορεί να συμβεί το επόμενο διάστημα.

«Η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κολλάει σε κάποια εμπόδια. Εμείς εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Θεωρούμε ότι το αίτημα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι δίκαιο και μία τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο χώρο των Βαλκανίων» ανέφερε ακόμη ο κ.Τσιτσέκ.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις άριστες φιλικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ και την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα