ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Μεροληπτική και άδικη χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του επίσης προφυλακισμένου πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, απευθυνόμενη προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου.

Με πεντασέλιδη επιστολή της μέσα από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη  θέλει, όπως χαρακτηριστικά λέει σε ένα απόσπασμα, να στείλει μία κραυγή  καθώς έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Θεωρεί ότι απολογήθηκε μέσα σε κλίμα κανιβαλισμού, καθώς τα ΜΜΕ της είχαν φορτώσει όλα τα δεινά της χώρας και πολίτες 

άγνωστοι σε εκείνη την προπηλάκιζαν κατά την εμφάνισή τηςστα δικαστήρια.  Για μία ακόμα φορά η εμφανίζεται ως μία γυναίκα που θαύμαζε και γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του συζύγου της και στο διατά ταύτα  επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο θύμα στην υπόθεση αυτή, δεν είναι άλλο από το ανήλικο παιδί της, που αναγκάστηκε να ζει χωρίς τους γονείς του και κάθε φορά που την ακούει στο τηλέφωνο κλαίει.

Βολές κατά του εισαγγελέα από τον δικηγόρο της Σταμάτη

Εν τω μεταξύ, ανάλγητη και μερολητπική χαρακτηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος εισηγείται προς το δικατσικό συμβούλιο να μην γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης της εντολέως του.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης δήλωσε ότι:

«Η Εισαγγελική πρόταση ήταν αναμενόμενη αφού ο Εισαγγελέας έκρινε τον εαυτό του. Ο προτείνων στο Συμβούλιο εισαγγελικός λειτουργός για τη προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης ήταν ταυτόχρονα ο ίδιος ο κρινόμενος αφού αυτός είχε συναποφασίσει (μαζί με τον Ανακριτή) ως δικαιοδοτικό όργανο τη προσωρινή κράτηση της κας Σταμάτη. Επομένως πως θα μπορούσε να στραφεί κατά της απόφασης που εξέδωσε ο ίδιος ή πως μπορούσε αμερόληπτα να την κρίνει;

Η υπεράσπιση όμως πιστεύει ότι το Συμβούλιο Πλημ/κων θα κάνει το καθήκον του, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός, μη κάνοντας δεκτή την ανάλγητη και μεροληπτική εισαγγελική πρόταση. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για την προσωρινή κράτηση της κας Σταμάτη και δεν υφίσταται καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου για τόσο ακραία αντιμετώπιση της κατηγορουμένης όπως αυτή της προσωρινής κράτησης. Η τελευταία δε, φαίνεται επαχθέστερη όταν οι συνέπειές της αφήνουν ένα παιδί 5 ετών μόνο του, χωρίς μητέρα και χωρίς πατέρα. Άραγε η τιμωρία και καταστροφή ενός παιδιού αποτελεί επαινετό δικαστικό έργο ή επίδειξη αναλγησίας και σκληρότητας από μια δικαιοσύνη που οφείλει να είναι το αντίθετο;»

Η επιστολή

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής με παραλήπτρια την ανώτατη δικαστική λειτουργό:

Κορυδαλλός 17 Μαΐου 2012

Κυρία Πρόεδρε,

Έχω επίγνωση ότι η υψηλή Σας θέση δεν επιτρέπει σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σας με την ανάγνωση επιστολών. Όμως, επιτρέψτε μου να Σας εκθέσω, ότι αξίζει το κόπο να διαθέσετε μόλις 4 λεπτά για την ανάγνωση της παρούσας.

Βρίσκομαι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προσωρινά κρατούμενη εδώ και είκοσι μία (21) μέρες. Δυστυχώς, δεν βρ

Keywords
Τυχαία Θέματα