Η πρώτη… προεκλογική συγκέντρωση

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και εβδομάδες είχε προαναγγείλει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τις περυσινές εκλογές, που σηματοδότησαν την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, με δεδομένη την ανοιχτή κυβερνητική

και πολιτική κρίση λόγω του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να μετατρέψει τη σημερινή εκδήλωση στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.
Μάλιστα, ενώ ακόμη και στελέχη της Κουμουνδούρου αναγνώριζαν, προ ημερών, ότι η επιλογή της πλατείας Συντάγματος είναι «υψηλού ρίσκου» (αφού χρειάζεται πολύς κόσμος για να γεμίσει η κεντρική πλατεία της Αθήνας…), πλέον όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιοι ότι ο κόσμος θα συρρεύσει.

Εκλογικό φόντο

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλάει την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεκινούν την κρισιμότερη σύσκεψη από τότε που συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση. Με το φόντο, λοιπόν, να παραμένει εκλογικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα υψώσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, θα κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και για «πραξικόπημα», ενώ θα αξιώσει να παραιτηθεί «εδώ και τώρα» ο πρωθυπουργός, αλλά και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους «να αποδείξουν όσα λένε» και να μην κάνουν πίσω, υποχωρώντας στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει, μετά το πέρας της ομιλίας Τσίπρα, να κατευθυνθούν πεζή, αλλά και με ΜΕΤΡΟ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να μετατρέψουν τη λεωφόρο Μεσογείων σε πεδίο ραγδαίων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα