Η πιο μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό

08:03 5/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Τη νίκη που θα τον στείλει στα πλέι οφ του Champions League και σίγουρα στους ομίλους του Europa League θέλει απόψε στις 21:00 ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης στο «Απόστολος Νικολαϊδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο την περασμένη Τετάρτη, οι «πράσινοι» του Γιάννη Αναστασίου

θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της εισόδου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή τουλάχιστον (αν δεν προκριθούν από τα πλέι οφ) να περάσουν σίγουρα στους ομίλους του Europa League.

Εάν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο των Βέλγων, τότε δεν αποχαιρετά την Ευρώπη. Με πριμ 200.000 ευρώ από την παρουσία του στον 3ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί, η συμμετοχή για κάθε ομάδα που αποκλείεται αποφέρει 150.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους του Europa League με αυτόν τον τρόπο (κάτι πιθανό αφού στην κλήρωση θα βρίσκεται στους ισχυρούς), τότε δεν θα εισπράξει το μπόνους των πλέι οφ, αλλά απευθείας τα χρήματα που αφορούν στους ομίλους.

Αντίθετα, στο... καλό σενάριο, εάν ο Παναθηναϊκός φτάσει στα πλέι οφ του Champions League, εισπράττει 2.100.000 ευρώ ανεξαρτήτως συνέχειας. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πέραν του ευρωπαϊκού γοήτρου, ο Παναθηναϊκός παλεύει και για το οικονομικό κομμάτι, αφού μία πρόκριση θα φέρει χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ και πιθανότατα μία μεταγραφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα