Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Το θηρίο της γραφειοκρατίας αλλά και του παραλογισμού ενίοτε, αντιμετωπίζουν αρκετοί ανήμποροι ηλικιωμένοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση της φυσικής καταγραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ και να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους. 


Όπως όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, έλαβε και μια ανάπηρη συνταξιούχος από το Γαλάτσι την επιστολή της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για «Φυσική Καταγραφή Συνταξιούχων έτους

2012».

Αγράμματη, όπως βεβαιώνεται και στην Αστυνομική της Ταυτότητα, χήρα, χωρίς παιδιά και οκτώ (8) και πλέον χρόνια χωρίς να μπορεί να βγει από το σπίτι της. Όλες αυτές τις υποχρεώσεις της τις εκτελούν δύο ανίψια της που μένουν στην ίδια περιοχή. Από αξιοπρέπεια δεν απευθύνθηκε ποτέ και πουθενά για οποιαδήποτε βοήθεια.

Ο ανιψιός της ανέλαβε την υπόθεση της Φυσικής Καταγραφής και διάβασε τη σχετική εγκύκλιο στο σημείο που αναφέρεται στα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης για φυσική καταγραφή.

«Πληρεξούσιο ή ειδική εξουσιοδότηση για τη διενέργεια της καταγραφής, εκδοθείσα στο χρονικό διάστημα της καταγραφής ή το μέγιστο ένα μήνα πρίν την ημερομηνία έναρξης της καταγραφής, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ( από ΚΕΠ, Αστυνομία ή Δημοτική Αστυνομία στην περίπτωση που η βεβαίωση γίνεται στην οικία του συνταξιούχου). Ο ανιψιός απευθύνθηκε στο ΚΕΠ Γαλατσίου όπου ο υπάλληλος του είπε ότι εμείς δεν πάμε για εξουσιοδοτήσεις σε σπίτια ασθενών.

Ακολούθως τηλεφώνησε στην Αστυνομία στο τηλ. 100 ο υπάλληλος του απάντησε ότι υπάρχει εντολή να μην πηγαίνουν για τέτοιες υποθέσεις αστυνομικά όργανα.

Στη συνέχεια πήρε τη σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ και πήγε στο ΚΕΠ και ρώτησε εκ νέου αν θα μπορούσαν να πάνε σε σπίτι αναπήρου για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής ειδικής εξουσιοδότησης για το συγκεκριμένο σκοπό. Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική και τότε ο ανιψιός του επέδειξε τη σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ που αναφέρει και τα ΚΕΠ για τις περιπτώσεις αυτές. Ο υπάλληλος του ΚΕΠ του είπε ότι αναφέρεται το ΚΕΠ μόνο όταν ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται το ΚΕΠ. Μα αν μπορούσε ο ανάπηρος να επισκεφθεί το ΚΕΠ θα πήγαινε στην Τράπεζα και θα τελείωνε το θέμα.

Γυρίζει ο ανιψιός στο σπίτι και αφού βρήκε από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ άρχισε τα τηλεφωνήματα για να βρεί την άκρη και αν και κατά πόσο η αναγραφή του ΚΕΠ και της Αστυνομίας στη σχετική εγκύκλιο έγινε κατόπιν συνεννόησης με τις εν λόγω υπηρεσίες.
Τηλεφωνικές κλήσεις στους αριθμούς 5224861,5249397,5231894,5215439 &440,5215448 &449, 5215442-444 και άλλα. Από όλα αυτά απάντησε μόνο το 5215442, Γραμματεία του Διοικητή, η οποία έδωσε άλλα τρία τέσσερα τηλέφωνα από τα οποία απάντησε η γραμματεία της Διεύθυνσης Συντάξεων που δήλωσε αναρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα και πρότεινε να καλέσουμε τη Δευτέρα που θα επιστρέψει η υπάλληλος από άδεια.

Εν τω μεταξύ ο ανιψιός επικοινώνησε και με τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΚΕΠ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου τον διαβεβαίωσαν ότι τα ΚΕΠ δεν στέλλουν υπαλλήλους για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα