ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Ολη μέρα χθες ο συριακός στρατός σφυροκοπούσε τις δυνάμεις των ανταρτών στο Χαλέπι, που όπως φάνηκε το βράδυ, κατάφεραν να διατηρήσουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις τους. 


Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις σε γειτονιές του κέντρου, αρκετοί αντάρτες έπεσαν νεκροί, ενώ εκατοντάδες πολίτες προσπάθησαν να απομακρυνθούν με φορτηγά από το πεδίο της μάχης.

Σε συνέντευξη τύπου στο Αμπου Ντάμπι, ο αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα κάλεσε τις “αδελφές” και “φίλες” χώρες να εξοπλίσουν τους αντάρτες

και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ πρέπει να δικαστεί για τη σφαγή των Σύρων.

«Χρειαζόμαστε όπλα που να μας επιτρέπουν να ακινητοποιούμε τα άρματα μάχης και να αναχαιτίζουμε μαχητικά αεροσκάφη» του τακτικού στρατού, ανέφερε ο Σάιντα προειδοποιώντας ότι «το καθεστώς σχεδίασε μεγάλη σφαγή» στο Χαλέπι.

Ο Σάιντα προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπεν Ζάγιεντ αλ-Ναγιάν και τόνισε ότι καθιστά τις “αδελφές και φίλες χώρες υπεύθυνες” για τη σφαγή αυτή.

Όπως τόνισε, η εξέγερση χρειάζεται υποστήριξη για να υπάρξει “μια σημαντική αλλαγή” στην πορεία της που άρχισε το Μάρτιο του 2011 και να επιτρέψει στο συριακό λαό να διασφαλίσει την αυτοάμυνά του απέναντι στη μηχανή θανάτου του Ασαντ.

Η αντιπολίτευση χρειάζεται τουλάχιστον 145 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για να διασφαλίζει βασικές ανάγκες, ενώ έλαβε 15 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ο αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης ευχαριστώντας τη Σαουδική Αραβία που συγκέντρωσε 72 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια πενθήμερης εκστρατείας για τη συγκέντρωση βοήθειας προς το συριακό λαό.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα