Η λίστα των διαθεσίμων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα κινητικότητας καθώς τη Δευτέρα συγκαλείται, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λίστες των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Ήδη σε κινητικότητα έχουν τοποθετηθεί 4.401 υπάλληλοι και, συνεπώς, αναζητούνται οι 8.100 που θα συμπληρώσουν τον στόχο των 12.500 του Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα κυριάρχησε κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου καθώς από το Πρωθυπουργικό επιτελείο αντιμετωπίζεται ως ειλημμένη απόφαση και, απλώς,

τεχνικό ζήτημα, σε αντίθεση με άλλα προαπαιτούμενα που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και κρύβουν παγίδες, όπως αυτό των πλειστηριασμών ακινήτων. Ωστόσο και η κινητικότητα δεν είναι χωρίς αγκάθια, δεδομένου ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα διατεθεί είναι πολύ μεγάλος ενώ με δεδομένο το στόχο των 15.000 απολύσεων εντός των επομένων μηνών, αρκετοί εξ αυτών που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας είναι δεδομένο ότι στο τέλος θα απολυθούν.

Στοιχείο προβληματισμού αποτελεί αν στο κύμα κινητικότητας θα ενταχθούν τελικά και εργαζόμενοι κρίσιμων υπουργείων, όπως παραδείγματος χάριν το Δημοσίας Τάξεως. Στη λίστα του Διοικητικής Μεταρρύθμισης το υπουργείο του Νίκου Δένδια εμφανίζεται να συνεισφέρει με τουλάχιστον 500 άτομα, ωστόσο από το Δημοσίας Τάξεως δηλώνεται ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η κυβέρνηση απλώς να αναμένει να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος πριν βάλει, όπως ακούγεται και διαψεύδεται, στο στόχαστρο τους δασοπυροσβέστες.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν και να ληφθούν οι αποφάσεις για τη νέα δομή και τη στελέχωση των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.

Θα ακολουθήσει η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του ΥΔΙΜΗΔ.

Ακολούθως, το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης θα εκδώσει απόφαση για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής και στη συνέχεια θα υπάρξει κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων. Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί και η τελική λίστα επιλογής των υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.

Για όσους τυχερούς παραμείνουν στο Δημόσιο θα εκδοθεί, μετά από διάστημα 2 – 3 μηνών όταν και θα λαμβάνουν το 75% του βασικού τους μισθού, Υπουργική Απόφαση μετάταξης – μεταφοράς τους στη νέα θέση.

Και νέα φουρνιά από 16 Σεπτεμβρίου

Τον πλήρη κατάλογο των 12.500 διαθέσιμων, θα πρέπει να έχει καταθέσει η κυβέρνηση στην Τρόικα, μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Για το λόγο αυτό, χθες, αποφασίστηκε ότι η νέα φουρνιά διαθεσίμων θα καθοριστεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι υπάλληλοι είναι στο στόχαστρο

Μεταξύ άλλων, στη δεξαμενή των διαθέσιμων υπαλλήλων έχουν μπει:

3.000 δημοτικοί υπάλληλοι1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας536 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας1.618 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας500 υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης600 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας548 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών39 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης48 υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας360 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού753 υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών130 υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης20 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών100 υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης220 υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού100 υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος20 υπάλληλοι του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα