«Έρχονται γουνάκια για τα σκάνδαλα»

Εκτός των εξεταστικών επιτροπών, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σοβαρά να παραπέμψει κάποιες απ’ αυτές τις υποθέσεις και στη Δικαιοσύνη. Τα σχετικά προανήγγειλε χθες ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Όσοι ζημίωσαν το Δημόσιο θα λογοδοτήσουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις υποθέσεις ιδιωτικοποιήσεων. Πρόθεσή μας είναι να επανεξεταστούν τα πάντα. Στις ευνομούμενες πολιτείες η Δικαιοσύνη

ως θεσμός αποτελεί πυλώνα και εγγύηση της δημοκρατίας. Εμείς περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δικαστικούς λειτουργούς και θα θωρακίσουμε τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία τους για να διευκολύνουμε το έργο τους. Όμως επιχειρήσεις συγκάλυψης μεγάλων σκανδάλων δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Παππάς, για να προσθέσει: «Για παράδειγμα, η ανακίνηση του θέματος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι μείζον ζήτημα και πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Το έργο της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να το εμποδίσει κανείς επικαλούμενος κάποιο στατιστικό απόρρητο».

Και μετά, ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε κι άλλο παράδειγμα: «Καθώς μαθαίνουμε, σε εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση της μεταβίβασης της Proton διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες της Τραπέζης της Ελλάδος. Αντί να ασκηθούν διώξεις, η δικογραφία «ανακατεύεται» με άλλη υπόθεση. Ελπίζουμε αυτό να μη συμβαίνει με στόχο να μην απαγγελθούν κατηγορίες στους υπαίτιους και τα στοιχεία για τις παράνομες πράξεις που διαπίστωσε ο εισαγγελέας να «χαθούν» στα χιλιάδες έγγραφα μιας άλλης δικογραφίας για άλλες αξιόποινες πράξεις άλλων κατηγορουμένων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι δικαστές ότι η υπερβολική αυστηρότητα (έως σκληρότητα) σε πρόσωπα που στερούνται πολιτική προστασία δεν αποτελεί άλλοθι για την ασυλία που παρέχουν σε ισχυρούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα