Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 «Οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν να κάνουν έρευνα για τον Μπόικο Μπορίσοφ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδα «Τρουντ» της Σόφιας, η οποία αναφέρει ότι “η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωβουλής δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες για την προσφυγή της ιστοσελίδα Μπίβολ (Bivol.bg) σχετικά με υπόνοιες για διασύνδεση του πρωθυπουργού με το οργανωμένο έγκλημα”.

Η βουλγαρική ιστοσελίδα, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσίευσης στα βουλγαρικά της ιστοσελίδας Wikileaks,

προσέφυγε στη βουλγαρική Εισαγγελία και στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου κατόπιν της δημοσίευσης απόρρητων τηλεγραφημάτων του πρώην Αμερικανού πρέσβη στη Βουλγαρία Τζόν Μπάγιαρλι.

Σε ένα από τα τηλεγραφήματα αυτά αναφέρεται: «Κατηγορίες στο παρελθόν συνδέουν τον Μπορίσοφ με σκάνδαλα με υγρά καύσιμα, με παράνομες συναλλαγές με τη Lukoil (σ.σ. ρωσική επιχείρηση πετρελαίου, ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Βουλγαρίας Lukoil Neftochim) όπως και με διακίνηση μεταμφεταμινών.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Μπορίς Βέλτσεφ αρνήθηκε, επίσης, την ανάληψη δράσης μετά το δημοσίευμα του επίμαχου τηλεγραφήματος, με το επιχείρημα ότι «η εισαγγελία δεν μπορεί να στηριχτεί στις ανακρίσεις της σε τηλεγραφήματα και σε δημοσιεύματα του Τύπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα