Η εφορία ψάχνει όσους δεν δήλωσαν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει εκτεταμένες διασταυρώσεις υποχρεώνει όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να διαβιβάσουν ηλεκτρονικά, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αναλυτικά στοιχεία για τα δίδακτρα που κατέβαλαν οι οικογένειες.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη τα ιδιωτικά σχολεία

στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης – με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες – όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κολέγια, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, φροντιστήρια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ε.Κ. και όλες οι ιδιωτικές σχολές θα πρέπει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2012 να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές, του έτους 2011. Τα στοιχεία που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά είναι:

-ΑΦΜ ή ονοματεπώνυμο του κάθε υπόχρεου προς καταβολή.

-Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές.

Όσοι δεν αποστείλουν τα συγκεκριμένα στοιχεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 5.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή.

Στοιχεία υποχρεούνται να στείλουν κατα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπισθεί το πραγματικό εισόδημα των φορολογούμενων ή όσων απέκρυψαν εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα