Η Αλέκα προαναγγέλλει τη διαδοχή της

Η κ. Παπαρήγα, για πρώτη φορά τόσο «τολμηρά», άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της διαδοχής της. Αναφερόμενη στο συνέδριο του Απριλίου, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εξήγγειλε ότι «στις θέσεις που έχουμε προβλέπεται και εκσυγχρονισμός και ανανέωση ορισμένων επιλογών. Το ΚΚΕ δεν θα αλλάξει το πρόγραμμα του και δεν θα μετατραπεί σε κόμμα διαχείρισης της εξουσίας». Και συνέχισε: «Συνέδριο σημαίνει ότι εκλέγονται

όλα τα καθοδηγητικά όργανα. Πρέπει να αποκρυσταλλωθεί η νέα εμπειρία που αποκτήθηκε και οπωσδήποτε θα ήταν οπισθοχώρηση στα τέσσερα τελευταία χρόνια να μην υπάρξει ανάδειξη νέων στελεχών. Σε κάθε συνέδριο αλλάζει η κεντρική επιτροπή και ασφαλώς θα υπάρξει τέτοια ανανέωση».

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η εκάστοτε κεντρική επιτροπή είναι εκείνη που εκλέγει το γραμματέα του κόμματος, η κ. Παπαρήγα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δηλώνοντας… άγνοια για τις μελλοντικές εξελίξεις. «Αλίμονο αν ο κεντρικός γραμματέας εξαιρείται από αυτή τη διαδικασία (σ.σ. της ανανέωσης των στελεχών), εγώ δεν ξέρω το αποτέλεσμα, ούτε καν την κεντρική επιτροπή που θα προκύψει και θα τον εκλέξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα