«Γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία»

«Η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» κάνοντας ειδική αναφορά στην μείωση του ελλείμματος, που αποτελεί και στόχο του Μνημονίου, ενώ τονίζει πως υπάρχει «φως στο τούνελ». «Γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του.

Ξεκαθαρίζει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, σημειώνοντας όμως ότι αυτό «θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της» και επισημαίνει

ότι «δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξανακυλήσουμε».

Ο πρωθυπουργός αποκλείει κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και βάζει φρένο στα σενάρια περί ανασχηματισμού. Ενώ αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο τονίζει ότι «τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν». Χαρακτηριστικά λέει: «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν» και δεσμεύεται ότι οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Παράλληλα, ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας». Ενώ για τις καταλήψεις επισημαίνει ότι «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα