Στα μαχαίρια Κεδίκογλου – ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε σπίτια δημοσιογράφων, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ υποκαταστημάτων της Eurobank στην Καισαριανή, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν

κανέναν», ενώ υπογραμμίζει ότι οι επιθέσεις στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας και καταλήγει: «Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη μας, αν και η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν», αφού προηγουμένως αναφέρει: «H κυβέρνηση και η ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει σχέση ούτε με τους εμπρησμούς γραφείων, ούτε με άλλες πράξεις τυφλής βίας που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία θέτει το ακόλουθο ερώτημα: «Συμφωνούν με αυτή τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα εμφυλιοπολεμικά ακροδεξιά κηρύγματα;». Υπενθυμίζει πάντως ότι «η κυβέρνηση πανικόβλητη προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη Λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας» και προσθέτει: «Σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί τη…βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας».

Σε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου θέτει το ερώτημα: «Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Αυτό τους ενοχλεί;».

Keywords
Τυχαία Θέματα