ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΝΥΦΗ

Μέρος από τα 3 δισ. ευρώ που πρέπει να βρει η κυβέρνηση τις επόμενες 15 με 20 ημέρες θα προκύψει από τους γιατρούς, αλλά και την φαρμακευτική δαπάνη από την οποία θα τσεκουρωθεί και πάλι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Τι χάνουν οι γιατροί και τι οι ασθενείς με τα νέα μέτρα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το ψαλίδισμα των ειδικών μισθολογίων στα οποία εντάσσονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και με το νέο κούρεμα της φαρμακευτικής

δαπάνης, τα 3 δισ. θα προκύψουν ευκολότερα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πρέπει να εναποθέσουν στα ταμεία του κράτους άλλο ένα 12% από τις αποδοχές τους, ενώ από τη φαρμακευτική δαπάνη θα πρέπει να κοπούν 500 εκατ.λ ευρώ.

Η τρόικα άλλωστε αυτή τη φορά δε σηκώνει κουβέντα. «Λάβετε μέτρα για να πάρετε τη δόση» διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση η οποία φαίνεται πως στο βωμό του δανείου θα θυσιάσει γιατρούς και ασθενείς. Εξάλλου ένα νέο ψαλίδισμα της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ είναι άγνωστο αν μπορεί να υλοποιηθεί δεδομένου ότι τότε θα απουσιάσουν πολύ περισσότερα σκευάσματα από τα ράφια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Οι αρμόδιοι επί του φαρμάκου δε θέλουν ούτε να ακούσουν για νέο κούρεμα της δαπάνης, καθώς ήδη το πλαφόν των 2,88 δισ. που έχει τεθεί θεωρείται εξαιρετικά περιορισμένο για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα